Fotografie en meer

Sybolt Engelsma

Na enige tijd zoeken naar keukens, bleek onze smaak te liggen bij op maat gemaakte keukens. 

Maar waarom zou je een keuken laten maken als het een leuke uitdaging is om het zelf te doen.

Hieronder volgt een impressie van de zelfbouw van onze eikenhouten keuken met betonnen aanrechtblad.

 Keuken white wash 1

Keuken white wash 2

Maar eerst een foto van hoe de keuken er uit zag toen we het huis kochten. Een geval van je moet er even doorheen kijken.

Dus eerst moest er gesloopt worden. De vloer en het plafond moesten er aan geloven. De radiator ging er uit. Het poortje van 70 cm breed moest een doorgang worden van minimaal een meter. En de elektriciteit moest verlegd worden.

De houten balken die hier tevoorschijn kwamen heb ik gebruikt om het frame van de keuken mee te bouwen. Met de planken het ik een schutting gemaakt en een buiten bank van sloophout

De plafondbalken heb ik kaal gemaakt en in de transparantie beits gezet. Ze blijven in het zicht. De geiser had geen functie en is verwijderd. Het gas in afgesloten omdat er een inductiekookplaat in de keuken komt.

Ik heb twee H balken van 110mm boven de poort aangebracht. Een voor de oorspronkelijke binnenmuur en een van de oorspronkelijke buitenmuur. (De keuken is op een bepaald moment aangebouwd, waarbij de muur is doorgebroken en er een poort van 70 cm breed is gemaakt)

 

Na het aanbrengen van de H balken kon de muur er onder worden weggebikt.

Gelukkig waren er hulptroepen voor het zware werk ter plaatse.